Här finner ni information om Forumdagens talare.

Under 2021 års digitala upplaga talade nedan personer om högaktuella ämnen.

Talare 1

 

Carolina Kihlström

En av SJÖLOG’s liveföreläsare, Carolina Kihlström arbetar som kommunikationsansvarig och projektledare på branschorganisationen Svensk Sjöfart. Carolina är bland annat sekreterare för Svensk Sjöfarts likabehandlingsgrupp och arbetar även inom det branschövergripande samarbetet Vågrätt vars mål är en sjöfartsbransch med en arbetsmiljö i världsklass.


Talare 2

 

Per Tunell

Den andra liveföreläsaren kommer från Wallenius Marine. Per Tunell är COO på Wallenius Marine, som tillsammans med SSPA och KTH utvecklat det vinddrivna konceptfartyget Oceanbird. Med ledorden Truly Sustainable Shipping går Wallenius Marine i bräschen för hållbarhet och har satt sina absolut bästa fartygsingenjörer på att skapa Oceanbird, som med vingdrift kan minska utsläppen med 90%. Nu när ett av världens största rederier, Wallenius Wilhelmsen Ocean, gått ut med att de kommer att beställa det här fartyget kan visionerna bli verklighet. Hör Per Tunell berätta om det extraordinära fartyget, tekniken, testerna och planerna framåt.


Talare 3

 

Johan Olsson

Den tredje liveföreläsaren kommer från Siemens Energy. Johan Olsson som tidigare har jobbat som Driftsättare på Siemens Energy kommer att tala om bland annat sina minnen och erfarenheter från de äventyr och upplevelser han har varit med om under sin tidigare jobbtjänst.


Talare 4

 

Frida Berntsson

Den fjärde och sista liveföreläsaren för dagen kommer från Stena Line. Frida kommer att tala om Stena Lines arbete kopplat till en attraktiv och säker arbetsplats